Virtuele Maagband

Een uniek concept voor ernstig overgewicht

Worstel je al langere tijd met je gewicht en heb je het idee alleen maar zwaarder te worden ondanks diverse afvalpogingen? In dat geval zou de virtuele maagband wel eens een oplossing voor je kunnen zijn. Deze bestaat uit vier een op een sessies die het proces van de fysieke maagband zo goed mogelijk benaderen.

Het onderbewustzijn maakt geen onderscheid tussen werkelijkheid en verbeelding. Dit zorgt ervoor dat het ook in de werking niet uitmaakt of er nu een fysieke maagband is aangebracht of dat het onderbewustzijn er vanuit gaat de er een maagband is aangebracht.

Het verschil is o.a. dat er geen dure operatie nodig is, dat er geen narcose nodig is en dat er geen risico is op problemen omdat er iets lichaamsvreemd in het lichaam zit. Dat is bij een fysieke maagband natuurlijk wel het geval.

Werkt dat dan ook? Ja, dat werkt en dat werkt al voor heel veel mensen. De behandeling zoals die door Hypnocentrum de laatste jaren is doorontwikkeld en verbeterd heeft een erg hoog succespercentage.

Model Maagband

Bereken hier je BMI

Hieronder vindt je een BMI calculator. 

Vul hier je lengte in in centimeters en je gewicht in kg. Klik vervolgens op de Submit knop en je huidige BMI wordt getoond. 

Your BMI is

BMI Calculator

 

Hoe werkt de virtuele maagband?

De virtuele maagband is niet voor iedereen de meest geschikte manier om een gezonder gewicht te krijgen en daarom is er eerst een uitgebreide intake om dit vast te stellen. Je komt in aanmerking voor het plaatsen van een virtuele maagband wanneer je Body Mass Index (BMI) een waarde heeft van 30 of hoger.

Omdat er geen risicovolle operatie moet worden uitgevoerd, is de leeftijdsgrens van 60 jaar, die in het ziekenhuis wordt gehanteerd, hier niet van toepassing.

Wel is het heel belangrijk dat de cliënt echt gemotiveerd is en ook bereid is tot een andere leefstijl en eetgewoontes. We werken toe naar een gezonder leven waarbij een gezond gewicht vanzelf volgt.

Wanneer uit de analyse blijkt dat de virtuele maagband voor de cliënt niet de meest geschikte optie is, is het altijd mogelijk om losse hypnose sessies te nemen die gericht zijn op gewichtsbeheersing.